Black & Decker GL2000 Tuin accessoires Adviescentrum

Filter 1 resultaten

Weer genieten van het groen? Zo maak je je tuin klaar voor de lente!

Kun je niet wachten om je vrije uurtjes weer door te brengen op je terras, of om lekker te schoffelen in je moestuin? Dan moet er na de winter wel het één en ander gebeuren om je tuin weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Een goed begin is het halve werk! Met de nodige onderhoudsroutines zorg je ervoor dat je planten, bloemen en gazon langer mooi en gezond blijven. Natuurlijk helpt PartsNL jou graag aan de reinigers en gereedschappen die je kunt gebruiken om jouw tuin en terras op te knappen. 

Afval wegwerken voor een frisse blik

In de winterse maanden ben je meestal maar weinig met de tuin en onderhoud bezig. De kans is dus groot dat er behoorlijk wat losse blaadjes en takken rondslingeren. De eerste stap voor een fris ogende tuin is dan ook om de boel eens goed op te ruimen. Dit kan met een bezem, maar je kunt natuurlijk ook je bladblazer eens goed aan het werk zetten. Zeker als je een bladblazer hebt met een zuigfunctie, wordt het extra gemakkelijk om het losse blad te verzamelen in de meegeleverde opvangzak. Gooi het daarna trouwens niet weg: hier kun je prima compost van maken, wat je later weer als voeding voor je planten kunt gebruiken. 

Ook het weghalen van onkruid zorgt direct voor een frissere uitstraling van je tuin en terras. Met een speciale onkruidsteker, een krabber of een voegenstaalborstel haal je eenvoudig het onkruid tussen de planten of de voegen van je tegels vandaan. 

Groene aanslag 

Op plekken waar veel schaduw is of waar veel vocht is, ontstaat sneller algaanslag op je terras. Het regenwater zakt natuurlijk snel tussen de voegen weg, waardoor dat de ideale plekken zijn voor groene aanslag om zich te vormen. In onze webwinkel vind je een speciale reiniger voor het verwijderen van dit soort aanslag.

Snoeien van vorstgevoelige planten en de heg

Door de planten in je tuin op het juiste moment te snoeien, zullen ze beter groeien en uiteindelijk langer meegaan. Bovendien creëer je er direct meer licht en ruimte mee. In de periode na de laatste vorst kun je verschillende gevoelige planten gaan snoeien, zoals hortensia’s en rozen. Ook je heg kan in deze periode prima worden bijgewerkt. Heb je een heggenschaar of ander snoeigereedschap nodig? Bekijk dan ons ruime assortiment. 

Zo onderhoud je je gazon

In de meeste gevallen is een gazon wel toe aan een opfrisbeurt na de kille winter. Als je hier niet te lang mee wacht, heb je de rest van het zonnige seizoen een prachtig groen veldje. Zodra het niet meer vriest, begin je met het maaien en trimmen van het gras. Dit kan meestal vanaf maart ongeveer, omdat het gras begint te groeien als het minimaal zes graden Celsius is. 

De volgende stap is dat je je gazon met kalk behandelt, om ervoor te zorgen dat de voeding beter opgenomen wordt en de bodem minder zuur wordt. Minder zuur betekent minder groei van mos! Het wordt aangeraden om twee keer per jaar kalk te strooien, in februari/maart en in oktober/november.

Een ander belangrijk onderdeel van gazononderhoud is verticuteren. Naarmate de tijd vordert hoopt allerlei (plantaardig) materiaal zich op tussen de grassprieten van je gazon. Denk aan dood of gemaaid gras, mos, blaadjes en onkruid. Dit vormt uiteindelijk een laagje dat over het gazon heen ligt, waardoor de toevoer van water, licht, zuurstof en voedingsstoffen wordt beperkt. Om deze laag te verwijderen, gebruik je (in het geval van een klein gazon) een verticuteerhark of (bij een groot gazon) een gemotoriseerde verticuteermachine. 

Om het gras weer goed bij te voeden na de koude winter, kun je het gazon na het verticuteren bemesten. Het is verstandig om dit drie keer in het jaar te doen, waarvan de eerste keer rond maart/april plaatsvindt. 

Natuurlijk vind je online nog veel meer handige tuintips en inspiratie. Kunnen wij je helpen bij het vinden van onderdelen of accessoires voor jouw tuingereedschap? Bekijk het aanbod in onze webwinkel en neem bij vragen gerust even contact op!