Siemens TC60203V/01 executive edition Koffiezetapparaat onderdelen en accessoires Adviescentrum

Filter 3 resultaten

Mijn koffiezetapparaat geeft weinig of geen koffie

Je koffiezetapparaat geeft weinig koffie, bijvoorbeeld nog maar halve kopjes of zelfs alleen maar druppels. Hierdoor wordt koffiezetten een frustratie en ben je genoodzaakt om je favoriete drankje te laten voor wat het is. Herkenbaar? Als dit jou gebeurt, vind je hieronder mogelijke oorzaken die jou helpen het probleem te achterhalen (en op te lossen). 

Prik de koffie-uitloop door

Loopt de koffie niet door? Het komt vaak voor dat er koffieresten achterblijven in de koffie-uitloop, waardoor de koffie niet goed doorloopt. In de uitloop bevinden zich twee gaatjes, die soms verstopt kunnen raken. Met een satéprikker of een naald kun je de gaatjes voorzichtig doorprikken, zodat de koffie weer door kan stromen. 

Zetgroep verstopt

Is de zetgroep verstopt of vies, dan kan dit er ook voor zorgen dat er geen koffie meer uit de machine komt. Een goede schoonmaakbeurt is dan essentieel. Hoe je een zetgroep schoonmaakt, lees je natuurlijk ook in ons adviescentrum

Lade voorgemalen koffie verstopt

Als er geen koffie uit het apparaat komt, zou de lade voor voorgemalen koffie verstopt kunnen zitten. Deze lade is in de meeste gevallen niet lastig leeg te maken. Schakel de machine uit en wacht zo’n twintig seconden voor je het deurtje opent om uiteindelijk bij de lade terecht te komen. 

Ingesloten lucht veroorzaakt problemen

Maakt je machine een hard geluid en stroomt er geen water meer naar het waterreservoir, dan is dit meestal het gevolg van ingesloten lucht. Dit kun je als volgt verhelpen: schakel de machine uit, leeg het waterreservoir en verwijder het filter. Vul het reservoir weer met water en plaats het terug in de machine. Nadat je de machine aan hebt gezet en het apparaat is opgewarmd, selecteer je ‘heet water’ en maak je twee of drie koppen. Plaats je weer een nieuw waterfilter, dan is het belangrijk dat je alle lucht uit het waterfilter knijpt, voordat je deze in het waterreservoir plaatst. Dit doe je door het filter voor tien seconden in een bak met water te houden. Ondertussen knijp je zachtjes in het filter, zodat de luchtbellen ontsnappen. Hierna plaats je het waterfilter weer in het waterreservoir.

Kalkaanslag verwijderen van koffiezetapparaat

Een veelvoorkomende oorzaak van problemen met koffiezetten, is kalkaanslag. Om te voorkomen dat kalk invloed heeft op het functioneren van de koffiemachine, is het van belang dat je de juiste ontkalkingsroutines volgt en hier geschikte producten voor gebruikt. Sommige apparaten geven zelf aan wanneer er ontkalkt moet worden, bij andere machines kun je in de gebruiksaanwijzing terugvinden wanneer het tijd is. 

Met behulp van deze tips zou het makkelijker moeten worden om te bepalen waarom je koffiemachine geen of weinig koffie geeft. Is een kapot onderdeel de oorzaak? Dan kun je natuurlijk bij PartsNL terecht voor vervangende elementen.