Bauknecht TGW 5465 IXL 858240112020 wisselstukken Koken Adviescentrum
Hoe werkt een airfryer?
Hoe werkt een airfryer? Als je nog nooit een airfryer hebt gehad en vrijwel alleen de frituurpan gewend bent, gaat er met de aanschaf van dit keukenapparaat een wereld voor je open. Hoewel er ‘fryer’ in de naam staat, bereid je je voedsel in dit apparaat op een heel andere manier en wordt er gebruikgemaakt van heteluchtcirculatie. Hoe gebruik je een airfryer? Dat lees je hier.
Airfryer gebruiken
Als je je snacks of patat in de airfryer hebt gedaan en de temperatuur en baktijd hebt ingesteld via het bedieningspaneel, gaat het apparaat voor jou aan de slag met de bereiding. In de airfryer wordt lucht opgewarmd tot ongeveer 200 graden Celsius, dankzij een verwarmingselement en een krachtige ventilator. Deze hete lucht circuleert continu door de pan, zodat de gerechten gelijkmatig gegaard worden. Omdat de mand geperforeerde wanden en ook een geperforeerde bodem heeft, Bij sommige airfryers kun je een specifiek bakprogramma kiezen, maar dit is afhankelijk van het merk en type airfryer dat je hebt.
Voordelen van het gebruik van de airfryer zijn bijvoorbeeld dat je er geen (of veel minder) olie voor nodig hebt. Hierdoor kook/bak je minder vet en eet je uiteindelijk dus gezonder. Ook is het gebruik van de airfryer comfortabeler en veiliger, omdat je niet geraakt kunt worden door hete spetters. Een ander belangrijk voordeel is dat het schoonmaken van de airfryer onderdelen heel eenvoudig is en je geen frituurpan hoeft te ontdoen van dikke lagen vet.
Heb je specifieke vragen over het gebruiken van de airfryer, dan raden we aan om de handleiding van jouw apparaat goed door te nemen. Zo ben je ervan verzekerd dat je jouw heteluchtfriteuse op de juiste manier gebruikt en er optimale resultaten mee bereikt.