Voorkom scheuren en schimmelvorming in je aanrechtblad

Hoe kunnen Werkbladen in de keuken zo lang mogelijk mooi worden gehouden, zodat je er zorgeloos van kan genieten? Arte, de specialist in keukenbladen, geeft een aantal tips om het blad zo goed mogelijk te behandelen. Deze tip gaat over het gebruik van de vaatwasser.

De vaatwasser kan scheuren veroorzaken
Wist je dat Vaatwassers scheuren kunnen veroorzaken in het keukenblad wanneer ze vroegtijdig worden geopend en niet volledig worden open gezet? Dit komt doordat er waterdamp (warmte en vocht) uit de vaatwasser ontsnapt en tegen de onderzijde van het aanrechtblad geblazen wordt. Deze vochtstroom heeft een temperatuur van tussen de 50 en 75 graden, afhankelijk van type vaatwasser en gebruikte wasprogramma.
Doordat de bladen een omgevingstemperatuur hebben, zal bij herhaaldelijk opwarmen en afkoelen op een specifieke plek, het... Lees het volledige bericht op: www.uw-keuken.nl

Delen