Sibir Onderdelen Koken Adviescentrum

Filter 55 resultaten

Hoe gebruik je een gourmetstel?

Gourmetten is een populaire en gezellige bezigheid voor vele Nederlanders, vooral tijdens bepaalde feestdagen. Denk je eraan om een gourmetstel aan te schaffen, of wil je gewoon wat meer weten over hoe je zo’n apparaat precies gebruikt? Dan geven we je graag wat meer informatie!

Hoe werkt een gourmetstel? 

De werking van een gourmetstel is eigenlijk vrij simpel. Je steekt een stekker in het stopcontact en de plaat begint op te warmen. Deze warmte straalt door naar de pannetjes die je erop zet, waardoor je er vlees, vis, groenten en ander voedsel mee kan bereiden. Om ervoor te zorgen dat je het gourmetstel op de juiste manier gebruikt, hou je rekening met een aantal zaken. Zo zorg je ervoor dat het apparaat schoon en droog is, en plaats je het voor gebruik op een stabiele en vlakke ondergrond. 

Snijd de ingrediënten in relatief kleine stukken zodat ze sneller gaar zijn, en laat alles ontdooien (indien nodig) voordat je het gaat bereiden. 

Draai de knop voor de juiste hoogte van de temperatuur (of druk op de knop als jouw gourmetstel geen draaiknop heeft) en geef het apparaat vervolgens wat tijd om op te warmen. Meestal duurt dit een minuut of tien. 

In de handleiding van jouw specifieke gourmetstel staat beschreven wat je het beste kunt doen om ingrediënten te bereiden, als het gaat om het invetten van de pannetjes. Soms is het nodig om de plaat of de pannetjes licht in te vetten met olie of boter. 

Na het gourmetten haal je de stekker uit het stopcontact en laat je het geheel afkoelen. Daarna is het verstandig om de grillplaat en de pannetjes direct schoon te maken, zodat je later zo min mogelijk last hebt van aangekoekte etensresten en achtergebleven vet. 

Eerste keer gourmetstel gebruiken: waar hou je rekening mee? 

Ga je je gourmetstel voor het eerst gebruiken, dan is het vooral belangrijk dat je de grillplaat en de pannetjes even goed schoonmaakt. Dit kan gewoon met warm water en een beetje afwasmiddel. Droog het geheel daarna goed af en je bent vervolgens klaar om te gaan gourmetten. Zorg ervoor dat het snoer vrij spel heeft en laat het apparaat zo’n tien minuten voorverwarmen voordat je er de eerste ingrediënten op legt. 

Handige tips voor tijdens het gourmetten

  • Kies je boter of olijfolie: olijfolie is net zo geschikt als boter, maar wordt heter en kan gaan spetteren.
  • Het is vooral belangrijk dat je de olie of boter regelmatig bijvult of ververst zodat je eten niet aanbakt.
  • Heb je een grotere hoeveelheid vlees, leg dit dan niet allemaal tegelijk op tafel. Hoe meer het vlees opwarmt, hoe sneller bacteriën zich verspreiden. Laat dus een deel nog in de koelkast.
  • Houd rauw en gaar vlees gescheiden en gebruik hier ook apart bestek voor.
  • Houd vlees, vis en kip sowieso van elkaar gescheiden.

Ben je op zoek naar nieuwe gourmetstel onderdelen zodat je je huidige set weer compleet maakt? Dan ben je bij PartsNL aan het juiste adres!