Philips RQ1295/23 Shaver series 9000 SensoTouch Persoonlijke verzorging Adviescentrum

Filter 3 resultaten

Elektrische tandenborstel schoonmaken: zo doe je dat!

Hoe moet ik mijn elektrische tandenborstel schoonmaken om ervoor te zorgen dat het apparaat lang meegaat? Om de verschillende onderdelen van je borstel in goede staat te houden, is een regelmatige schoonmaakbeurt erg belangrijk. Gelukkig is dit een vrij simpele klus die weinig tijd kost, je moet er alleen even tijd voor maken in je dagelijkse routine. Wanneer je dit eenmaal doet, poets je steeds met een frisse tandenborstel en stel je de aankoop van een nieuwe nog een behoorlijke tijd uit. Wij zetten de belangrijkste schoonmaaktaken natuurlijk graag voor je op een rij, zodat je ze gelijk kunt toepassen.

  • Het handvat van de elektrische tandenborstel schoonmaken doe je met een licht vochtige doek, waarmee je alle resten van water en tandpasta verwijdert. Dit kun je het beste na ieder gebruik van je tandenborstel even doen.
  • De onderkant van de elektrische tandenborstel schoonmaken kan ook met een licht vochtige doek, zorg er in ieder geval voor dat het rondom de oplaadpoort niet te nat wordt.
  • De borstelkop van de elektrische tandenborstel reinigen is heel eenvoudig, je haalt het borsteltje even van het handvat en spoelt het goed om onder de kraan. Als je dit na ieder gebruik doet, verminder je de groei van bacteriën. De borstelkop van je tandenborstel moet iedere twee tot drie maanden vervangen worden om de beste poetsprestaties te blijven garanderen. 
  • Ook voor het oplaadstation geldt dat je er gewoon een iets vochtige doek voor kunt gebruiken, zolang de stekker uiteraard uit het stopcontact is op het moment dat je ermee aan de slag gaat. 
  • Heb je te maken met hardnekkige tandpastaresten of ander vuil, dan kun je de groefjes in het handvat van je tandenborstel ook schoonmaken met een andere zachte borstel of een tandenstoker. 

Zorg er in ieder geval voor dat je je tandenborstel rechtop bewaart in een ruimte die goed geventileerd wordt, zodat bacteriën en schimmels zo min mogelijk de kans krijgen om te groeien.