Friac PS10/23140/01 WA1470D 410286 Wasdroger onderdelen Adviescentrum

Filter 1 resultaten

Waar moet je op letten als je de wasmachine en de wasdroger op elkaar plaatst?

Als je een woning hebt met weinig extra ruimte, benut je iedere vierkante meter natuurlijk zo goed mogelijk. Grote kans dat je een wasdroger en wasmachine liever niet naast elkaar zet: die ruimte kun je tenslotte ook voor andere dingen gebruiken. Gelukkig zijn de droger en wasmachine in de meeste gevallen heel eenvoudig bovenop elkaar te plaatsen, voor een efficiënt en strak geheel. Zeker als het apparaten zijn van hetzelfde merk, is op elkaar plaatsen geen probleem. Waar moet je rekening mee houden als jij deze constructie thuis ook wil realiseren? Dat lees je hier!

Kan je wasmachine en droger op elkaar plaatsen?

Als je de wasmachine en de droger graag bovenop elkaar moet plaatsen, moet de wasmachine altijd onderop. Dit is heel belangrijk: de wasmachine is namelijk het zwaarst. Tijdens het centrifugeren ontstaan er veel trillingen in de wasmachine, en dan is het alles behalve gewenst dat het apparaat bovenop de droger staat. 

Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat

Een stabiele basis is natuurlijk ontzettend belangrijk als je twee zware apparaten op elkaar plaatst. Zorg er daarom eerst voor dat de wasmachine helemaal waterpas staat. Zo verklein je de kans op ‘wiebelen’ en blijft het apparaat stevig op z’n plek staan. Voor het waterpas zetten heb je uiteraard de waterpas nodig. Voor het bijstellen gebruik je de verstelbare pootjes aan de onderkant van de machine. 

Gebruik een stapelkit

Wil je het écht zo goed en veilig mogelijk doen, gebruik dan een zogenoemde stapelkit. Dit is een tussenstuk voor de droger op de wasmachine. Je koopt een stapelkit eenvoudig online, bijvoorbeeld in de webshop van PartsNL. Bij de gekochte stapelkit zit een gebruiksaanwijzing voor het in elkaar zetten, lees deze goed door voordat je het tussenstuk gaat installeren. 

De droger plaatsen

Voordat je de droger op het tussenstuk zet, moet je nog even goed kijken naar de voetjes van het apparaat. Deze moeten in de hoeken van de droger zitten, je hoeft dan verder niets aan te passen. Als ze níet in de hoeken zitten, schroef ze er dan helemaal uit. Het is dan beter om extra antislipmateriaal in de hoeken van de stapelkit te plaatsen. 

Het plaatsen van de droger zelf doe je natuurlijk met twee personen, je tilt zelf niet ‘even’ een wasmachine of wasdroger op. Wanneer de droger goed bovenop de wasmachine geplaatst is, zet je de constructie strak op elkaar met behulp van de spanriem. Meestal zit er bij de stapelkit een speciale afschermkap, die je over de riemspanner kunt plaatsen. Op deze manier kan de riem niet per ongeluk los gaan. 

Zijn er ook andere oplossingen?

Als je het niet ziet zitten om een constructie te maken met een stapelkit, kun je ook kiezen voor een speciaal wasmachinemeubel waar beide apparaten in passen. Je kunt een dergelijk meubel vaak ook nog uitbreiden met allerlei extra vakken en lades, zodat je dit opbergmeubel helemaal naar smaak inricht. Een wasmachinemeubel geeft je de mogelijkheid om de wasmachine en wasdroger netjes te werken, voor een opgeruimde uitstraling. 

Heb je een kleine woning of wil je liever niet twee aparte apparaten voor wassen en drogen, dan kun je uiteindelijk ook kiezen voor een was-droogcombinatie. Met dit apparaat kun je zowel wassen als drogen. Bij een was-droogcombinatie is het belangrijk om te weten dat het vulgewicht voor het wassen groter is dan het gewicht voor het drogen. Dit kan invloed hebben op je dagelijkse gebruik van dit apparaat.